NIEUWS

Poppentheater Pedrolino is er opnieuw bij tijdens de Gentse Feesten !

Natuurlijk speelt ons gezelschap weer tijdens de Gentse Feesten. Niet in de eigen zaal in Sint-Amandsberg, maar wel in de Oude Brouwerij van het Caermersklooster, Trommelstraat 1 in Gent, het hartje van de wijk “Patershol”. We spelen dit jaar het overbekende sprookje van “Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen” en gebruiken daarbij opnieuw de prachtige draadpoppen van het historische poppentheater “Nele”. We spelen van zaterdag 15 juli tot en met zondag 23 juli om 15 u., maar van maandag 17 juli tot en met vrijdag 21 juli is er ook een extra voorstelling om 10.30 u. ! Reserveren kan via Uitbureau.


Nieuw speelseizoen in de vaste zaal begint op woensdag 14 september 2016 !

Het nieuw speelseizoen in onze vaste zaal te Sint-Amandsberg begint op woensdag 14 september 2016. Vanaf dan, en dit tot en met de Paasvakantie, is er iedere woensdagnamiddag een openbare voorstelling om 15.30 u. Iedere week spelen we een ander stuk, steeds met Pierke. Meer info op de speelkalender !


Afscheid van een “grote madame” uit de Poppentheater-wereld

op 18 mei jl. moesten we in de O.L.V. Sint-Pieterskerk afscheid nemen van mevrouw Simonne Pollet, weduwe van de heer Albert Vermeiren, die op 9 mei jl. op 93-jarige leeftijd overleed. Simonne en Albert runden vijftig jaar lang het beroemde poppentheater Nele in de Vlaanderenstraat in Gent. De laatste maanden was Simonne ernstig ziek maar zolang haar gezondheid het toeliet was ze een regelmatig bezoeker van ons poppentheater en steunde ze ons met raad en daad. De Gentse poppenspelwereld verliest opnieuw een monument, een sterke dame met een gouden hart. We zullen haar ontzettend missen …


Twee burgemeesters …

Onlangs ontmoette de Gentse burgemeester Daniël TERMONT eindelijk de pop-versie van zichzelf bij Pedrolino en hij ging er graag mee op de foto. De foto werd genomen naar aanleiding van opnames van de film “Ghent in motion” waaraan Pedrolino meewerkt voor wat betreft de poppenspel-scènes. Deze werden ondertussen reeds op diverse locaties in Gent opgenomen. Het resultaat zien we op het Lichtfestival eind januari 2015.

IMG_6680


Gentse Feesten 2014

Natuurlijk was Pedrolino ook weer van de partij (voor het twintigste jaar op rij !) tijdens de Gentse Feesten in het Gravensteen. We brachten uiteraard een fonkelnieuwe productie, letterlijk en figuurlijk een indianenverhaal : “Het Goud van Bonte Bizon”. Andermaal zat de zaal bijna iedere dag eivol. We kregen ook niets dan lovende reacties, ook van de vele collega-poppenspelers van andere poppentheaters die ons een bezoek brachten.


Nieuw speelseizoen in de vaste zaal

Vanaf woensdag 10 september brengen we terug iedere woensdagnamiddag om 15.30 u. een openbare voorstelling in onze eigen zaal ! Meer info op de speelkalender. In augustus brengen we op diverse plaatsen in het Vlaamse land voorstellingen met ons reizend theater.


Pedrolino op FACEBOOK

Pedrolino is ook op Facebook. Zoek naar “Poppentheater Pedrolino” en vind deze pagina “leuk”. Je wordt dan automatisch op de hoogte gehouden !


Interesse om mee te werken?

Pedrolino is steeds op zoek naar gemotiveerde medewerkers ! Wie geïnteresseerd is om mee te helpen of mee te spelen, kan steeds met ons contact opnemen (tel. 09/234.20.09). Wij zoeken niet alleen spelers maar ook mensen die in de zaal willen meehelpen, die graag knutselen, die administratief werk willen doen, die een handje willen toesteken bij het vervoer en het opzetten en afbreken van de poppenkast bij reisvoorstellingen …


Op de Japanse TV


Eind januari kwam een t.v.-ploeg uit Japan opnames maken in onze zaal voor een toeristisch programma dat in februari uitgezonden werd op de Japanse televisie.