NIEUWS

Afscheid van een “grote madame” uit de Poppentheater-wereld

op 18 mei jl. moesten we in de O.L.V. Sint-Pieterskerk afscheid nemen van mevrouw Simonne Pollet, weduwe van de heer Albert Vermeiren, die op 9 mei jl. op 93-jarige leeftijd overleed. Simonne en Albert runden vijftig jaar lang het beroemde poppentheater Nele in de Vlaanderenstraat in Gent. De laatste maanden was Simonne ernstig ziek maar zolang haar gezondheid het toeliet was ze een regelmatig bezoeker van ons poppentheater en steunde ze ons met raad en daad. De Gentse poppenspelwereld verliest opnieuw een monument, een sterke dame met een gouden hart. We zullen haar ontzettend missen …


Twee burgemeesters …

Onlangs ontmoette de Gentse burgemeester Daniël TERMONT eindelijk de pop-versie van zichzelf bij Pedrolino en hij ging er graag mee op de foto. De foto werd genomen naar aanleiding van opnames van de film “Ghent in motion” waaraan Pedrolino meewerkt voor wat betreft de poppenspel-scènes. Deze werden ondertussen reeds op diverse locaties in Gent opgenomen. Het resultaat zien we op het Lichtfestival eind januari 2015.

IMG_6680


Pedrolino op FACEBOOK

Pedrolino is ook op Facebook. Zoek naar “Poppentheater Pedrolino” en vind deze pagina “leuk”. Je wordt dan automatisch op de hoogte gehouden !


Interesse om mee te werken?

Pedrolino is steeds op zoek naar gemotiveerde medewerkers ! Wie geïnteresseerd is om mee te helpen of mee te spelen, kan steeds met ons contact opnemen (tel. 09/234.20.09). Wij zoeken niet alleen spelers maar ook mensen die in de zaal willen meehelpen, die graag knutselen, die administratief werk willen doen, die een handje willen toesteken bij het vervoer en het opzetten en afbreken van de poppenkast bij reisvoorstellingen …


Op de Japanse TV


Eind januari kwam een t.v.-ploeg uit Japan opnames maken in onze zaal voor een toeristisch programma dat in februari uitgezonden werd op de Japanse televisie.