Links

Op het web zijn er duizenden web-sites over poppentheater. Ze hier allemaal opsommen is onbegonnen werk. We vermelden alleen deze waarmee we, op basis van wederkerigheid, een afspraak hebben ofwel portaal-sites. Collega-poppenspelers die geïnteresseerd zijn in een vermelding (mits wederkerigheid) kunnen ons steeds contacteren.

Poppentheaters

> Poppentoneel Fantasia

Onze collega’s van Poppentoneel Fantasia uit Heusden spelen, net zoals Pedrolino, in de traditie van het Gents Poppenspel, dat wil zeggen met “Pierke” in de hoofdrol. Tussen beide gezelschappen bestaat een nauwe samenwerking, al was het maar omdat Jan Hanssens, zoon van Hans Hanssens, de stichter van Fantasia, ook bij Pedrolino speelt.

> Poppenspe(e)lmuseum (Otto van der Mieden)

De web-site van het Nederlands Poppenspelmuseum Otto Van der Mieden. Je vindt er ook heel wat algemene informatie over poppentheater.

> Poppenspelers

Dit is de homepage van de “Nederlandse vereniging voor het poppenspel”. Je vindt er info over de techniek van het poppentheater, de geschiedenis en het Tijdschrift “Wij Poppenspelers”. Er is ook een lijst van de Nederlandse poppentheaters.

Websites m.b.t. de Stad Gent

> Gent

Officiële site van de stad

 

 

Portaalsites waarop Pedrolino vermeld staat

> poppen.start.be

> kinderanimatie.start.be

 

 

Animatie voor uw Kinderfeest

U zoekt animatie voor uw kinderfeest en u wilt eens iets anders dan poppentheater ? Contacteer dan misschien eens onze vrienden van:

> Freds Kindercarrousel (Fred Geirnaert)

> Circo Daparro