Speelkalender Vaste Zaal

Het speelseizoen in onze vaste zaal “Achter de Bibliotheek”, Heiveldstraat 350 te Sint-Amandsberg (Westveld – Spellekenspark) is afgesloten. De reisvoorstellingen en voorstellingen op aanvraag in onze eigen zaal gaan gewoon door.

En uiteraard zal Poppentheater Pedrolino er ook zijn tijdens de Gentse Feesten ! Dit jaar spelen we eindelijk eens in een volwaardige theaterzaal ! De Universiteit Gent stelde ons zaal “Plateau” ter beschikking in de Paddenhoek in Gent (verbinding tussen de Volderstraat en de Kalandeberg). Vanaf zaterdag 14 juli tot en met zondag 22 juli spelen we daar iedere namiddag het spannend verhaal van “De witte Ridder en de zwarte Dame“, natuurlijk met Pierke in de hoofdrol !

Dit keer in ieder geval geen klachten over lage bankjes of gebrek aan leuning : het betreft een prachtige theaterzaal met oplopende plaatsen en echte theaterzeteltjes !

Reservatie voor deze voorstelling is mogelijk via Uitbureau, ter plaatse (Veldstraat 82b te Gent), telefonisch (09/233.78.12) of online : http://www.uitbureau.be/voorstelling?VoorstellingId=5221.

Bijkomende info en belangrijke tips

– de plaatsen zijn niet genummerd. Wie eerst komt heeft de beste plaats! De deuren openen een half uur voor de voorstelling.

– de voorstelling begint stipt. Na aanvang van de voorstelling wordt in principe niemand meer tot de zaal toegelaten. Kom dus zeker tijdig! Tijdens de voorstelling kan men, om veiligheidsredenen, de zaal ook niet verlaten (tenzij in geval van nood). De voorstelling duurt anderhalf uur. Er is één korte pauze van een tiental minuten.

– De voorstelling wordt gebracht in het algemeen Nederlands. Enkel Pierke spreekt een “gekuist” Gents dialect dat voor iedereen verstaanbaar is.

– de voorstelling is absoluut niet geschikt voor kinderen jonger dan vijf jaar. Wij raden FORMEEL af om met kinderen jonger dan vijf jaar naar de voorstelling te komen. Meestal vinden kinderen jonger dan vijf jaar de voorstelling helemaal niet leuk en dikwijls verstoren ze ook de voorstelling, wat dan weer niet aangenaam is voor de rest van het publiek.

– toegangsprijs : 7 euro per persoon, reservatiekosten inbegrepen.

– Tijdens de pauze zijn er frisdranken, chips en ijsjes te verkrijgen aan 1,50 euro per consumptie.