Repertoire


De Bloem van AtheloniëDoelpubliek

Familiespektakel

Samenvatting

Pedrolino bewerkte dit oude verhaal van marionettentheater de Nar. Dieter Vanoutrive paste, met de hulp van Bas Dhondt, het scenario aan en zorgde voor flink wat actualisering. Michel Bracke schilderde nieuwe sfeervolle decors en Chris Geris beitelde prachtige nieuwe poppen. Rietje Meuleman zorgde voor de kostumering. Dit stuk ging in première op woensdag 7 april 2010. Gezien de speciale effecten kan dit stuk enkel in onze eigen zaal opgevoerd worden.

Klaartje is de dochter van de norse boer Toon. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat moet ze werken op het veld. Plots kan ze niet meer en zakt ze bewusteloos in elkaar. Pierke vindt haar en raadpleegt de geleerde professor Kopernikkel om haar te kunnen helpen. In zijn dikke boeken leest de geleerde dat alleen door de krachten van een geheimzinnige bloem die in Athelonië groeit, Klaartje nog kan genezen.

Op een heel geheimzinnige manier komt Pierke in Athelonië terecht, waar alles blauw is. Door een gelukkig toeval vindt hij de bloem maar dan komt hij helaas in de gevangenis terecht. Gelukkig is er nog Roodhaar om Pierke te helpen … Maar of Pierke op tijd zal komen om Klaartje te genezen is een andere vraag, want de Dood loert al om de hoek ….
UW REACTIE