A. Openbare Voorstellingen in Eigen Zaal

> Ideaal voor het hele gezin (vanaf 5 jaar)

Vanaf oktober tot en met de Paasvakantie is er iedere zaterdag en zondag een familievoorstelling om 15.00 u. (in bepaalde schoolvakanties ook op woensdag) Iedere week wordt een ander stuk opgevoerd, doch steeds is het Gentse Pierke van de partij. Af en toe zijn er extra voorstellingen. Voor het programma van dit seizoen kan u onze speelkalender raadplegen.

Soms zijn er speciale voorstellingen voor volwassenen. Deze gaan dan door op vrijdag- en op zaterdagavond om 20.00 u. Raadpleeg ook hiervoor de speelkalender.

Onze zaal vind je te 9040 SINT-AMANDSBERG (bij Gent), aan de Heiveldstraat nr. 350 (zaal “achter de bibliotheek”). Hier kan u de wegbeschrijving terugvinden.

Familiespektakel

Familiespektakel

Voorstelling voor volwassenen

Voorstelling voor volwassenen

B. Openbare Voorstellingen tijdens de Gentse Feesten

> Ideaal voor het hele gezin (vanaf 5 jaar)

Twintig jaar lang (tot 2014) traden we tijdens de Gentse Feesten dagelijks op in het GRAVENSTEEN te GENT. In 2015, 2016 en 2017 speelden we in de oude brouwerij van het Caermersklooster. In 2018 en 2019 brachten we tijdens de Gentse Feesten een voorstellingenreeks in een luxueuze theaterzaal, nl. in zaal “Plateau” aan de Paddenhoek in Gent (verbinding tussen Volderstraat en Kalandeberg). In 2020 konden de Gentse Feesten omwille van de zgn. “corona-crisis” niet doorgaan en werd er dan ook niet gespeeld. In 2022 konden we dan terecht in de Feestzaal van het Sint-Lievenscollege. In 2023 gaat de voorstellingenreeks door in het prachtige Augustijnenklooster, opnieuw in de kuip van Gent dus.

C. Privé Voorstellingen in Eigen Zaal

> Ideaal voor: verenigingen, scholen, bedrijven, familiefeesten (bv. een verjaardagsfeest), zowel voor kinderen als voor volwassenen

Op aanvraag kunnen er steeds extra voorstellingen doorgaan in onze eigen zaal voor verenigingen, scholen, bedrijven, familiefeesten (bv. een verjaardagsfeest), zowel voor kinderen als voor volwassenen … U betaalt dan een forfait van 200,00 Euro + BTW voor het gebruik van de zaal en de voorstelling samen, ongeacht het aantal toeschouwers (max. 100).

D. Reisvoorstellingen

Grote groep (> 30 toeschouwers)

Poppentheater PEDROLINO verzorgt ook reisvoorstellingen in heel Vlaanderen. We komen dan met het poppentheater naar je toe. Een ideale formule voor kermissen, bedrijfs- en familiefeesten, Sinterklaas- en Kerstfeestjes … Steeds hebben we een aangepast programma voorzien. Dergelijke voorstelling kost 350,00 Euro + vervoerkosten en BTW.

Het reizend theater van Pedrolino

Kleine groep (< 30 toeschouwers)

Voor kleine groepjes (tot 30 personen, bv. verjaardagsfeestje bij u thuis, communiefeest, klasvoorstelling …) is er het reizend mini-theater; dit kost slechts 175,00 Euro + vervoerkosten en BTW.

E. Workshops

Algemeen

Wij organiseren ook workshops voor scholen, verenigingen e.d., bij voorkeur in onze eigen zaal. We laten de deelnemers dan kennismaken met de verschillende soorten poppen, leggen uit hoe ze gemaakt worden en er is natuurlijk ook een voorstelling.

Praktisch
  • Een workshop van een halve dag kost 5,00 Euro per leerling met een minimum van 200,00 Euro (+ 6 % BTW). Uurregeling is af te spreken.
  • De zaal ligt in een parkje met speeltuin en picknick-mogelijkheid.
  • Er is ruime parkeergelegenheid, ook voor autobussen.
  • Dit project kan ook opgevat worden als schoolreis met een educatief tintje.
Verslagen en reacties

Hieronder kan u een aantal verslagen en reacties terugvinden van vorige workshops.

Vrijdag 17 januari hebben we met de klas een bezoek gebracht aan het poppentheater Pedrolino in Sint-Amandsberg

Natuurlijk gingen we met de fiets, lekker sportief.

Na onze aankomst, snel onze jassen uit en daarna werden we ontvangen in een soort theaterzaaltje.

We kregen er van een van de medewerkers uitleg over hoe we poppenkastpoppen konden maken .

Zeer interessant was dat ! Er bestaan handpoppen, stokpoppen sokpoppen ,enz… Dit heeft ongeveer een uurtje geduurd.

Dan mochten we even naar buiten om een frisse neus te halen en konden we wat drinken of een koekje eten. Daarna kregen we een poppenspel in 4 bedrijven te zien.

Wat is nu een bedrijf? Deze vraag stelde ik me ook toen ze dat vertelden. Na een bedrijf is er altijd een pauze, dan spelen ze het volgende bedrijf. In dit poppenspel waren er niet minder dan 4 bedrijven!

Het stukje ging over koning Blauwbaard. Een zeer origineel, tof maar vooral zeer boeiend verhaal. We vergaten soms te ademen. Sommige leerlingen zaten op het tipje van hun stoel.

Daarna mochten we eens achter de schermen gaan kijken. Zeer leuk was dat! Echt tof was ook dat toevallig op die dag Melissa Cantre haar verjaardag vierde. Toen hebben we gepicknickt en kregen we van de leerkrachten ook een uurtje vrij spel.

Twee medewerkers van de poppenkast hebben ons na de middag wat uitleg gegeven over het geluid in de poppenkast.

Hoe je dat geluid maakt met allemaal verschillende instrumenten.

We mochten uiteraard ook zelf een stukje poppenkast spelen. Een medewerker duidde kinderen aan en die mochten dan een persoon zijn die meespeelde in de poppenkast. Een beetje met tegenzin zijn we dan terug naar huis gefietst.

In het algemeen, het was een heel erg toffe en toch leerrijke dag!

Op maandag 15 maart 2004 trokken de klas van juf Veerle en meester Andy naar het poppentheater Pedrolino.
Daar kregen we een uitgebreide inwijding in de wereld van d e poppen.

Allereerst werden ons verscheidene soorten poppen voorgesteld die ontstaan zijn uit hout van de poppenboom. We maakten ook kennis met andere poppen. Ook pop Maurice, een ietwat oudere onbeleefde Gentenaar-pop, kwam op bezoek. Vooral juf Veerle had hieronder te lijden. Om verdere situaties te vermijden, werd Maurice vlug weer opgeborgen in zijn koffer.
We konden ook genieten van een heuse voorstelling.
Het ging om het spannende verhaal van Blauwbaard. Gelukkig was Pierke er om voor een goed einde te zorgen.
Daarna volgde een geleid bezoek achter de schermen.

In de namiddag startten we met een uitleg over hoe men zelf poppen kan maken met kosteloos en/of goedkoop materiaal.
Na een sessie over geluiden en muziek in de poppenkast, kwam het zware werk.
De kinderen kregen de kans om zelf poppenkast te spelen in een authentiek theater.
Als afsluiter was het de beurt aan de juf en de meester om een stukje te improviseren met enkele poppen.
Het was een toffe namiddag.
Na een fietstocht naar school was er nog een afsluiter met de hele school van de eerste projectdag

Wij zijn naar de poppenkast gegaan. Daar was het heel leuk. En uit de koffer van Jean-Pierre is Maurice gekomen. Dat is een hele grote pop. Die was heel onbeleefd. Hij prutste in zijn neus en gaf een kusje aan juf Isolde en juf Marleen.

Ik heb veel poppen gezien. Het was heel leuk. Ik heb daar mijn boterhammen opgegeten. De naam van de poppen is Pierke en Jan de visser. Ik vind het zo leuk. Het was ook mooi.

We hebben naar “De Toverschoen” gekeken. Jan de visser had geen geld en de tovenaar brengt een toverschoen. Jan de visser was zo blij en toverde een jurk voor zijn vrouw.

We hebben zelf met de poppen gespeeld. We hebben ook achter de poppenkast gekeken. Dieter heeft daar veel poppen.

Pierke is een echte grapjas, hij lacht altijd. De tovenaar is een mooie pop en de danseres is ook heel mooi.