De bedoeling…

Speciaal voor privé-voorstellingen in woningen, bv. naar aanleiding van een Communiefeest, een verjaardagsfeest, een Lente- of familiefeest … of voor een voorstelling in de klas voor een beperkt aantal leerlingen werd een “reizend mini-theatertje” gemaakt. Voordeel van dit theatertje is dat het een stuk kleiner is dan het “groot” reizend theater van Pedrolino en dus gemakkelijk kan opgesteld worden in een living, in een garage… De kostenvergoeding ligt ook een stuk lager (zie verder).

Natuurlijk speelt Pierke ook in dit theatertje de hoofdrol!!!

Dit theatertje is geschikt voor een beperkt publiek (maximum 30 toeschouwers). De voorstelling is genietbaar voor kinderen vanaf 5 jaar. Ook de aanwezige volwassenen mogen gerust meekijken ! Speciaal voor hen wordt er af en toe een allusie op de actualiteit gemaakt…

Opgelet: voorstellingen in open lucht zijn met dit theatertje NIET mogelijk.

directeur++clown mini

kloek+vos mini

Nuttige info

Een voorstelling van het reizend mini-theater boeken? Dat kan! Neem contact op met het secretariaat!

Kostprijs : de basisprijs voor een voorstelling van ongeveer één uur (ev. pauze niet inbegrepen) is 175 euro. Voor voorstellingen buiten Gent en randgemeenten komen daar vervoerkosten bij aan 0,5 euro/km vanuit Gent, heen en terug. Er is ook op het totaal bedrag 6 % BTW verschuldigd maar GEEN auteursrechten. De vergoeding moet contant betaald worden na afloop van de voorstelling.

Wij zijn een uurtje op voorhand ter plaatse om de kast op te stellen. Na de voorstelling hebben we een half uurtje nodig om alles terug in te laden.

Wij beschikken over een eigen geluids- en lichtinstallatie.

De ruimte waarin de voorstelling doorgaat moet zoveel mogelijk verduisterd worden.

Het publiek moet op minstens anderhalve meter afstand van de kast plaatsnemen.

Op aanvraag brengen we ook vier bankjes mee waarop een twintigtal kinderen kunnen zitten.

De inrichter moet voor stroomvoorziening zorgen (één gewoon stopcontact volstaat) en een parkeerplaats zo dicht mogelijk bij de ruimte waarin de voorstelling doorgaat.

Als desondanks het materiaal nog ver moet gedragen worden wordt één persoon gevraagd om een handje te helpen bij het laden en het lossen.

Sinds Dieter Vanoutrive het beheer kreeg over de poppen en rekwisieten van het vroegere marionettentheater Nele kon het repertoire van het “reizend mini-theater” sterk uitgebreid worden. Op die manier komen de oude, prachtige marionetten van Nele ook opnieuw tot leven !

Wilt u weten welke producties we met dit theatertje bij u kunnen brengen ? Raadpleeg dan de rubriek “repertoire mini-theater” op deze site !