Het Luizengevecht

In opdracht van de stuurgroep “Luis ze erin” (3 Gentse Wijkgezondheidscentra, de Stad Gent, de CLB’s, apothekers en Logo Gent) creëerde poppentheater Pedrolino “HET LUIZENGEVECHT”, een vrolijk poppenspel in twee bedrijven, voor het eerst opgevoerd op de “Gentse Luizendag” op 29 september 2001 in het Provinciaal Administratief Centrum te GENT.

Zonder belerend te worden brengt dit poppenspel talrijke weetjes over luizen aan en helpt het heel wat misverstanden uit de wereld. De poppenspelers zorgen er voor dat het ook een spannend avontuur wordt met, zoals steeds bij Pedrolino, veel humor en actie.

Het verhaal

In het dorp van burgemeester Bintjens heerst een zenuwachtige drukte. De koning komt immers op bezoek. Er is een uitgebreid feestprogramma. Hoogtepunt wordt het optreden van de kinderen van de plaatselijke school die een hele show hebben voorbereid. Daarna zullen ze de koning een geschenk overhandigen.

Dan slaat het noodlot toe : plotseling hebben bijna alle kinderen luizen, en zij niet alleen. Ook de schooldirectrice en de burgemeester zijn besmet …

Blijkt dat een boze tovenaar om zich te wreken op de koning luizen kweekt aan de lopende band.

Gelukkig is er nog Pierke die niet bang is en de strijd aanbindt tegen de tovenaar en … tegen Pedicula, de superluis ! Maar dat is niet voldoende ; Pierke zal ook een middel moeten vinden om ervoor te zorgen dat de inwoners van het dorp van hun luizen afkomen.

Kies hier uit de verschillende repertoires:

Voor de hele familie?
Zonder kinderen?