Koning zoekt woning

Of hoe ook de koning kan ondervinden wat armoede is …

In het kader van de campagne van Welzijnszorg rond “wonen” creëerde poppentheater PEDROLINO een humoristische poppentheater-stuk rond de problematiek van armoede en wonen.

Koning Filip wordt zowaar het slachtoffer van een staatsgreep. Hierdoor wordt hij uit zijn paleis gezet, wordt hij dakloos, wat hem al meteen in de problemen brengt met de arm der wet … Hij moet dus dringend op zoek naar een woning. Al snel ondervindt hij hoe moeilijk dat wel is voor iemand die geen vast werk heeft, geen vast adres noch inkomen, maar wel een groot gezin …. Verhuurders op de private huurmarkt zien hem niet graag komen met zijn raar kostuum, zijn vreemd klinkende naam en zijn gek accent en als er hem al een woning aanboden wordt lijkt de prijs niet bepaald evenredig met de kwaliteit (of het gebrek daaraan) van de woning … Hij ondervindt dat voor het bekomen van een sociale woning héél véél geduld nodig is en liefst ook wat administratieve vaardigheden … Gelukkig helpt het toeval een handje. Maar onze vorst is zich ondertussen wel zeer bewust van de problematiek en aan het einde van de voorstelling houdt hij voor het publiek een kletterende speech over het grondrecht op wonen in menswaardige omstandigheden en tegen een aanvaardbare prijs. Want wonen onbetaalbaar? Onaanvaardbaar !

Opgelet : het stuk is absoluut niet geschikt voor kinderen. Schoolvoorstellingen zijn wel mogelijk, doch enkel voor kinderen vanaf 14 jaar en mits in de klas de nodige voorbereiding of minstens nabespreking voorzien is.

Kies hier uit de verschillende repertoires:

Voor de hele familie?
Zonder kinderen?