Vossenstreken

In opdracht van “DE SCHOOL VAN TOEN” werd enkele jaren geleden een speciale productie voorbereid rond het thema “Reinaert de Vos” onder de titel “Vossenstreken”. Deze productie is nog steeds beschikbaar.

Ergert u zich soms ook zo aan de manier waarop politiek bedreven wordt en waarop het gerecht werkt (of niet werkt) ? Gezien de actualiteit kan het bijna niet anders dan dat u daar af en toe minder vriendelijke opinies over ventileert.

Maar u bent niet de enige en niet de eerste! Neem nu de schrijver van het middeleeuwse dierenverhaal over Reynaert de Vos. Die had ook al bijzonder schampere bedenkingen over de maatschappij waarin hij leefde. Van hem weten we alleen met zekerheid dat hij Willem heette. Over zijn precieze identiteit zijn de geleerden het nog altijd niet eens, maar het is niet uitgesloten dat hij een Gentenaar was.

En als hij een Gentenaar was, is het niet uitgesloten dat hij goed bevriend was met een verre voorzaat van ons aller Pierke, ook nooit te verlegen om een kritische noot te laten horen …

Dit is het uitgangspunt van “Vossenstreken”, een productie waarmee we misschien even een andere toon aanslaan dan men van ons gewoon is, maar waarmee we toch aansluiten bij een eeuwenoude satirische poppenspeltraditie. Minder billenkletsers en meer doordenkers, moet kunnen : grinniken hoeft niet minder vermakelijk te zijn dan gieren …

Kies hier uit de verschillende repertoires:

Voor de hele familie?
Zonder kinderen?